fredag 14 maj 2010

Splinter

Mästare Splinter är en figur som framför allt förekommer i den tecknade tv-serien Teenage Mutant Ninja Turtles från 1987 och är Turtles sensei (ninjaledare).

Splinter har lite olika bakgrundshistoria berodde på vilken version det handlar om.

I bl.a. 2003 års tv-version av Turtles är Splinter en råtta som Hamato Yoshi har som husdjur som senare ändrade form (muterade) till en mänsklig råtta men i den mest vanliga tv-serieversionen från 1987 är Splinter från början den japanske mannen Hamato Yoshi som var en ninjalärare på en ninjaskola som kallades Fotklanen, men på skolan fanns en elev som hette Oroku Saki som Hamato Yoshi tränade som till varje pris ville ha Hamatos högre position i Fotklanen. Så en dag när skolan får besök av ensensei(ninjalärare) gör Oroku Saki sitt drag och sätter en kniv i Hamato Yoshis kimoni (ninjakläder) så att han inte kan buga sig för senseien och istället blir Hamato beskylld för att ha tänkt döda senseien när han rycker bort kniven ur sin kimono.

Som straff för detta blir Yoshi bannlyst från Fotklanen och reser till USA där han bor i underjordiska tunnlar (kloaker) i New York City med bara råttor som sällskap fram tills en dag då en liten pojke råkar tappa ner en glasskål som innehåller fyra små sköldpaddsungar i kloakerna som Hamato Yoshi behåller som husdjur.

En dag finner Hamato sina sköldpaddor täckta i ett grönt ämne som visar sig vara ett kraftfullt mutagen (kemiskt ämne) som gör att djuren antar formen efter det djur det senast varit i kontakt med och eftersom nyligen varit med Hamato Yoshi börjar de bli människoliknande sköldpaddor och Yoshi som senast själv mest levt med råttor blir en mänsklig råtta som Turtles kallar för Splinter eftersom han lätt kunde krossa trämaterial och Splinter i sin tur döpte Turtles efter sina favoritkosntnärer Leonardo,Donatello, Raphael och Michelangelo samt han tränade dem i ninjastridskonst eftersom han visste att yttervärlden skulle tycka illa om dem eftersom de var annorlunda.

Senare tvingas Turtles och Splinter slåss mot Oroku Saki som nu kallar sig Shredder och tagit sig till USA för att strida mot Hamato Yoshi och dennes sköldpaddor.

I skrivande stund: Calle Doolke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar