tisdag 11 maj 2010

Bebop och Rocksteady

Bebop och Rocksteady är Teenage Mutant Ninja Turtles alltså Raphael, Michelangelo, Donatello, Leonardo och Splinter (Hamato Yoshis fiende Shredder (Oroku Sakis 2 medhjälpare på den onda sidan tillsammans med Shredder, Krang och Fotsoldaterna. De två figurerna fick sina namn efter 2 olika musikstilar Bebop som är en form av jazz och Rocksteady som är en tidig reggaliknande musikstil från Jamaica.

Bebop och Rocksteady får man för första gången träffa i avsnittet Turtle Tracks där Bebop och Rocksteady tillhör ett gangstergäng som arbetar åt Shredder och jagar tv-journalisten April O`Neil som gör ett reportage om New York Citys brottslighet.

Här uppträder Bebop i sin mänskliga gestalt där han är en tuppkamsprydd afroamerikan och Rocksteady är en vit man med blont hår. Slutligen hamnar April och gangstergänget i kloakerna där Turtles bor som besegrar brottslingarna.

Det är också i detta avsnitt som April för första gången får träffa Turtles och Splinter och får höra hela historien om deras bakgrund. Efter nederlaget mot Turtles går Rocksteady och Bebop med på att delta i ett experiment där de ska få oanade krafter och få chans att hämnas på Turtles.

Resultatet är att Bebop blir med hjälp av ett mutagen (kemiskt experimentämne) ett människoliknande vårtsvin och Rocksteady blir en människoliknande noshörning. De två onda mutanterna samarbetar nästan alltid.

Bebop och Rocksteady är i de första tmnt-säsongerna utrustade med automatvapen. Men i senare säsonger har de också bl.a. baseballträ och laservapen från Dimension X.

Den sista gången de 2 figurerna är med i tv-serien är i avsnittet Turtle Trek från tv-seriens säsong 8 .

Journalist: Calle Doolke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar