onsdag 12 maj 2010

Magica de Hex


Magica de Hex är en figur som förekommer i serierna om Kalle Anka och även senare i Disneys tecknade tv-serie Ducktales. Skaparen av Magica var samme man, som skapade Kalle Anka tecknaren Carl Barks.

Magica de Hex gjorde debut i serietidningsäventyret Förtrollande Beröring (The Midas Touch 1961). Magica avbildas oftast med långt svart hår som når ner till axlarna, svart klänning och svarta pumps (skor som ibland kan ha hög klack).

Hennes hem är vulkanen Vesuvius där hon bor tillsammans med korpen Nemesis (Poe) som han heter i Ducktales. Han har också kallats för Ratface (Råttansikte) och det finns två olika versioner av vem korpen är. I denna versionen är Nemesis bara en vanlig medhjälpare åt Magica medan han i Ducktalesversionen är Magicas bror som har förvandlats till en korp.

Nämnas bör också att Magica ibland har samarbetat med andra i huvudsak onda figurer som t.ex. Björnligan och Guld-Ivar Flinthjärta, även om det har hänt att hon under kortare perioder blivit god också.

Magica de Hex oftast viktigaste mål brukar vara, att försöka komma åt Farbror Joakims första ihoptjänade krona som hon behöver för att kunna tillverka en amulett (ett magiskt smycke) som kan göra henne till den mäktigaste häxan i världen, men eftersom hon ofta bl.a. tappar besinningen brukar detta inte lyckas särskilt bra. Magicas vanligaste vapen hon använder är foffbomberna (små påsar) som för ett kort ögonblick förlamar hennes fiender eller så brukar hon använder sig av olika magiska trollformler.

I skrivande stund: Calle Doolke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar