måndag 17 maj 2010

Dregg

Dregg, eller Lord Dregg är en ny fiende till Teenage Mutant Ninja Turtles efter att Turtles slutligen lyckats besegra Shredder och Krang och skicka tillbaks dem till Dimension X. Dregg som är en utomjording (alien) har flera gånger försökt ta makten på jorden men misslyckats varje gång och blivit stoppad av Turtles och därför hatar Dregg dem.

Dregg var med i tv-serien Teenage Mutant Ninja Turtles 1995-1996.

Det som skiljer Dregg från Turtles forna fiender Shredder och Krang är att han på allvar försöker förgöra Turtles och inte till skillnad från Krang och Shredder använder sig av ironisk humor.

En gång när Dregg försökte besegra Turtles och få världsherravälde över jorden så lurade han människor att tro att det var Teenage Mutant Ninja Turtles som var kriminella förbrytare och att Dregg skulle rädda jorden från dem. Dessa tricks och planer på att förinta Turtles höll Dregg på med i nästan en hel säsong av Turtles medan Turtles desperat försökte komma på något sätt att få Dregg att avslöja vem han egentligen var.

Turtles segrade slutligen eftersom Dregg blev besegrad av en annan krigsherre som hette Doomquest.

I den sista delen av tv-serien Tmnt som på svenska hette ”Söndra och härska” hade Dregg förlorat nästan all sin styrka och brydde sig nu inte längre om att få makten på jorden utan nöjde sig nu istället med att bara försöka förgöra sina fiender Turtles. Detta försökte Dregg göra genom att skapa en mycket stark färg kallad Morphogenesis Exoskeleton som han fyllde med färg och annat kraftfullt från 5 mäktiga utlänningar som han kidnappat och få deras förmågor med olika saker som samlades i Dreggs dräkt och dubblades ett hundratal gånger och så att han på så sätt skulle kunna besegra Turtles.

Annat som är värt att nämna är att Dreggs engelska originalröst gjordes av skådespelaren Tony Jay samt att Lord Dregg alltid reste runt i ett rymdskepp som hette Dreggnought.

Vid skärmen: Calle Doolke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar