torsdag 8 juli 2010

Rulons


Rulons är en grupp onda varelser från yttre rymden som förekommer i den tecknade amerikanska tv-serien DinoRiders från 1988 och handlar om Rulons kamp mot de goda Dinoryttarna. Rulons ledare är den grymme och hänsynslöse grodliknande kejsaren Krulos som till varje pris vill få tag i Dinoryttarnas värdefulla kristall för att kunna återvända till framtiden eftersom Krulos och hans undersåtar pg.a. av dinoryttarna blev transporterade bakåt i tiden till den förhistoriska jorden då dinosaurierna levde.

Krulos mest trogna män är bl.a. Hammerhead som är ett hammarhajsliknande utomjordingsbefäl som är Sharkfolkets ledare. Några andra mindre lojala Rulons är Rasp ledaren för Vipers som är huggormsliknande utomjordingar. Till skillnad från Hammerhead så är Rasp inte sen att ta tillfället i akt att själv ta befälet över Rulons när Krulos inte är i närheten. Rasp brukar i serien tillsammans med andra vipers anfalla Dinoriders från luften på en flygödla.




Ytterligare ett troget Rulonbefäl är Antor som ser ut som en korsning mellan en insekt och en gris. Antor är Antmens ledare. Slutligen kommer Krok som är en krokodilliknande utomjording. Han är den mest trogna av kejsar Krulos alla befäl och brukar också komma näst högst i rang efter Krulos.


Vid skärmen: Calle Doolke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar