måndag 5 juli 2010

Call

Call är ett pakistanskt pop och rockband. Bandets medlemmar kommer i huvudsak från den pakistanska staden Lahore i den pakistanska Punjabregionen och sjunger mest på det indoeuropeiska språket Urdu som för övrigt är ett av Pakistans största språk.

Bandets medlemmar heter i nuläget på 2000-talet Zulfikhar Jabbar Khan, Sultan Raja och Junaid Khan. När gruppen bildades 1994 hette medlemmarna bl.a. Shahzaad Hameed, Wasqar Khan och Omer Perwaiz.

Calls musik kan beskrivas som en mix av bl.a. rockgruppen Pink Floyd, Iron Maiden och Led Zeppelin, samt gruppen har även gjort lite mer popiga låtar som bl.a använts i Bollywoodfilmer och har därför får man förmoda en del popmusiksinfluenser.


Några av mina favoritlåtar med Call är urdurocklåten Asman (Himmel på svenska) , låten Kuch Nahin (I have Nothing), poplåten Ho Jaane De, Shayed (Perhaps) m.fl. kolla in dessa spår på Youtube och ni kommer att få höra något ni aldrig hört förut.

Annat som är värt att nämna är att gruppens sångare heter Juniad Khan, Usman Nasir spelar rytminsttrument, Sunny spelar gitarr och Sultan Raja spelar i nuläget bas.


Journalist: Calle Doolke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar